Данас је у просторијама Канцеларије за младе општине Обреновац одржана трибина на тему дигиталног насиља. Трибину ”Дигитално насиље” за обреновачке средњошколце организовале су Кнацеларија за младе општине Обреновац и Канцеларија за младе града Ваљева.

Овој радионици обреновачки средњошколци присуствовали су у оквиру изборног наставног предмета Језик, медији и култура.

– Путем ових радионица, средњошколци ће се упознати са појмом жртве насиља. Припремили смо видео садржај о жртвама насиља, као и едукацију о томе шта је интернет и шта исти доноси савременом друштву – рекла је Ивана Петарић из Канцеларије за младе града Ваљева.

Радионица је интерактивна, те су млади имали прилику да изнесу своје ставове на ову тему, али и да евентуално говоре о неком примеру насиља из свог окружења.

– Канцеларија за младе општине Обреновац има изузетну сарадњу са Гимназијом из Обреновца, такође једнако добру сарадњу имамо и са Техничком и Пољопривредно-хемијском школом, што и јесте један од наших циљева. Наиме, Канцеларија за младе општине Обреновац нагласак ставља на континуирану сарадњу са младима из свих школа са територије наше оппштине. Будући да смо свесни значаја говора на ове и сличне теме, трудићемо се да кроз рад Савета за младе и Канцеларије за младе, овакве трибине и разговори на ове теме буду доступни младима – рекао је начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски.