У центру месне заједнице Барич почеће изградња тржног центра. Нови простор биће погодан за реализацију најразличитијих активности, те ће изградњом новог тржног центра, потребе мештана ове месне заједнице у великој мери бити задовољене. Представници Градске општине Обреновац и Града Београда обишли су месну заједници Барич.

Члан Већа општине Обреновац Предраг Јовановић овом приликом рекао је, да је Барич по својој величини и насељености једна од највећих месних заједница општине Обреновац, те постоји потреба за изградњом тржног центра у овом делу општине.

– Барич никада у својој историји није имао објекат попут домова, каквих има у другим месним заједницама, где би грађани могли да дођу и остваре нека од својих права, као и да реше нека питања. Грађевинска дозвола за реализацију пројекта изградње тржног центра у Баричу је добијена, у току је тендер за избор извођача радова, па ће ускоро бити отворено и градилиште на овом простору – објаснио је Јовановић.

Он је овом приликом нагласио да ће у једном делу тржног центра бити смештена канцеларија Савета месне заједнице Барич, као и просторије у којима ће спортски клубови и културно уметничка друштва организовати тренинге и пробе. Како истиче биће отворен простор и за окупљање представника удружења, као и организацију културних и забавних програма.

– Други део тржног центра биће више комерцијалан, будући да ће у овом делу бити смештено 11 локала који ће бити на располагању нашим предузетницима  – навео је Јовановић.

Јовановић је подсетио и на још неке инфраструктурне пројекте који се реализују у месној заједници Барич. Наиме, реч је о изградњи вртића Колибри у насељу Колонија, као и о изградњи недостајуће канализационе мреже.

Радови на изградњи новог тржног центра у Баричу требало би да почну до нове године, а рок за завршетак радова је до годину дана. Радови на изградњи тржног центра биће финансирани из буџета Грдаске општине Обреновац, а нови објекат простираће се на површини од око 700 метара квадратних.

– Канцеларија Савета месне заједнице Барич налази се у привременом објекту већ деценијама. Правно-имовински односи били су препрека да се овај пројекат реализује, међутим ове проблеме успели смо да решимо, те је пред нама завршетак тендера за добијање извођача који ће кренути у релизацију и изградњу тржног центра. Изградњом овог објекта допринећемо лепшем изгледу Барича – навео је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Градски менаџер Мирослав Чучковић посетио је Барич и том приликом нагласио, да је циљ да и друге месне заједнице у будућнмости добију сличан објекат као што је објекат који ће бити изграђен у овој месној заједници или евентуално да већ постојећи објекти буду обновљени.

– Скупштина Града Београда је инвеститор за потребе општине Обреновац, што је велика вест за Барич за који се боримо да буде мали град у општини Обреновац. Наш циљ је да у будућности у новоизграђеним објектима имамо садржаје какве имамо и у центру општине Обреновац, да се организују свадбени догађаји и крштења, да се у овим просторима окупљају представници и чланови културно-уметничких друштава, удружења, да се створе услови за играње пикада, билијара, шаха, наиме да се успоставе услови који су некада чинили живот у нашим селима – рекао је Чучковић.