У насељу Ројковац у току су завршни радови на асфалтирању Улице Краља Милутина. Радове на изградњи овог важног путног правца обишли су представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Ова улица је изузетно фреквентна, те је било неопходно урадити комплетну реконструкцију на овом путном правцу.

– Ово је значајна путна деоница, радови на истој нису извођени деценијама. Такође, урадили смо и нивелацију тротоара на појединим деловима. Урадићемо велику реконструкцију централног пута, од аутопута, кроз Мислођин до Пужа, потом до Дражевца, након чега ће се радови изводити на клизишту у Маричића потоку, потом ће се радити у центру месне заједнице Конатице – навео је градски менаџер Мирослав Чучковић.

Радови на изградњи путне инфраструктуре настављају се и у другим месним заједницама општине Обреновац.

– У плану је реконструкција Ратарске улице у Ратарима, такође радиће се на изградњи Улице ЈНА у месној заједници Скела и то од трафоа до Шабачког пута, као и на Моштаничкој улици у месној заједници Мала Моштаница – најавио је Чучковић.

Он је овом приликом истакао да ће се радови на изградњи путне мреже обављати све док се не постигне леп изглед насеља, али и виши ниво безбедности учесника у саобраћају.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је да је током године обновљен велики број важних саобраћајница.

– Реконструисан је велики број путева, урађени су и нови асфалтни путеви и на тај начин грађанима је обезбеђена добра путна мрежа. Улица Краља Милутина одавно је асфалтирана, те је било неопходно да се на овом путном правцу изврше радови, а све са циљем да грађани из овог дела општине Обреновац имају добру путну мрежу – рекао је Станојевић.

Станојевић је нагласио да су у току припреме планова за извођење радова на асфалтирању за наредну годину.