У новој згради библиотеке ”Влада Аксентијевић” уручен је други део студентских награда најбољим студентима основних и мастер студија. Градска општина Обреновац кроз програм студентских награда, пружа подршку најбољим студентима који на овај начин остварују право на новчану помоћ у износу од 72.000 динара. Награде студентима уручили су председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић, начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски и помоћник председника Градке општине Обреновац Драган Блажић.

На Конкурсу Градске општине Обреновац, 50 студената са високим просечним оценама оствареним током година студирања, добило је право на новчане награде које су подељене у две рате.

– Друга рата студентских награда износи 36.000 динара. Најважније од свега је да ови млади људи осете да су потребни граду, са свим знањима и искуствима која стичу на факултетима – рекао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

У Градској општини Обреновац актуелни су програми намењени подршци младима.

– Пре само два дана сведочили смо одласку још једне групе обреновачких основаца на бесплатни климатски опоравак на најлепше планине Србије. Међутим, драго нам је да данас видимо велики број успешних студената, трудићемо се да их и у будућности подржавамо путем различитих програма– навео је начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски.

Он је овом приликом подсетио да је у Канцелрији за младе у току реализација програма бесплатних ИТ радионица намењених младим суграђанима.

Богдановски је овим путем позвао све студенте да од данас поднесу пријаве за бесплатне студентске картице које, како каже, пружају различите погодности.

Примена ових картица отпочеће 1. јануара 2024. године.