Представници Града Београда и Градске општине Обреновац посетили су Вишеград, где су са представницима ове братске општине разговарали о наставку сарадње у различитим секторима. На одржаном састанку говорило се о сарадњи у областима енергетике, туризма, спорта, културе и образовања.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић нагласио је, да је било речи о значајним темама које се тичу сарадње ове две опоштине.

– Влада Републике Србије одобрила је средства за реализацју два пројекта. У питању је Факултет туризма у Андрићграду, као и изградња котловнице у насељу Бикавац. Разговарали смо о различитим пројектима, међу њима и о туристичком комплексу у насељу Бикавац. Договор је да већ иза нове године наша делагација и делагација Обреновца сарадњом пронађемо озбиљног партнера који би био вољан, да врати стари сјај насељу Бикавац – рекао је Ђуревић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић навео је да је важно, да се две делегације састају више пута годишње, како би разменили искуства и идеје за даље унапређивање сарадње.

– Важно је да наставимо са даљом сарадњом, да развијамо наше општине како бисмо постигли заједнички циљ, који се односи на јаку и здраву електропривреду, а још важније, да српски народ у Вишеграду и у Обреновцу буде још повезанији – навео је Станојевић.

Одржаном састанку присуствовао је директор Хидроелектране ”На Дрини” Недељко Перишић.

Градски менаџер Мирослав Чучковић изразио је задовољство, што су се две делегације састале на дан када се обележава примирје у Првом светском рату.

– Наш народ је страдао током ратова у прошлом веку, а посебно у Првом светском рату, где смо изгубли 3/4 српског становништва. Ми као енергетске престонице, морамо имати тесне везе између наших термоелектрана и хидроелекрана. Морамо бринути једни о другима и када је тешко и онда када је лепо – поручио је Чучковић.