Група од 300 ученика основних обреновачких школа отпутовала је на седмодневно бесплатно зимовање. Градска општина Обреновац реализацијом програма ”Еко кампови” за ученике основних школа са територије општине Обреновац, обезбеђује бесплатан боравак на атрактивним планинама Србије. Овога пута деца ће о трошку Градске општине Обреновац боравити на Тари, Гочу и Букуљи.  Ученике на бесплатно зимовање испратили су представници Грдаске општине Обреновац.

Деца бораве у објектим Центра дечијих летовалишта, а током седам дана за ученике је обезбеђено квалитетно провођење времена кроз осмишљене програме едукације и забаве.

– Јако је важно да настављамо са реализацијом овог програма, те да не прекидамо континуитет. Запослени у центру дечијих летовалишта дочекују децу у нашим објектима, где ће они имати бројне занимљиве активности у којима ће, верујем, уживати – поручио је директор Центра дечијих летовалишта Иван Јегоровић.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Душан Митровић нагласио је, да су надлежни који воде бригу о деци на бепслатним зимовањима, изузетно посвећени, те да су одговорно приступили својим радним задацима.

– Деци је испуњен дан организованим активностима, било да бораве напољу или у објекту. Изузетно нам је драго због овога и мислим да ће се ова пракса и даље наставити – рекао је Митровић.