У месној заједници Грабовац у току су грађевински радови на асфалтирању путне деонице која спаја Јеличића и Станојевића крај. Радове на изградњи путне мреже у овој месној заједници обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Овај некатегорисан путни правац од великог је значаја за мештане Грабовца, будући да га одликује висока фреквентност саобраћаја.

Директор Јавног предузећа за изградњу Горан Ћирић нагласио је да путари користе повољне временске услове, како би све радове на путевима обавили у предвиђеним роковима.

– Време без падавина омогућава насипање, како некатегорисаних, тако и атарских путева. Након радова у Грабовцу, наставићемо са грађевинским радовима и у другим месним заједницама, у Дрену, Оршцу, све док асфалтом не стигнемо до сваке куће – рекао је Ћирић.

Санација путне мреже у месној заједници Грабовац обавља се према већ утврђеном плану и програму.

– Прошло је месец дана, како смо имали прилике да на овом месту угостимо министра Мартиновића, као и да поразговарамо са мештанима Грабовца. Том приликом саопштили смо да Градска општина Обреновац спроводи део програма који подразумева насипање некатегорисаних путева, а тада смо обећали оно што се данас овамо и дешава, а то је управо извођење ових радова – навео је Станојевић.

По завршетку радова у месној заједници Грабовац, грађевинске машине биће ангажоване на асфалтирању путева у месним заједницама Дрен, Орашац и Љубинић.