У оквиру програма ”Еко кампови”, који већ дужи низ година спроводи Градска општина Обреновац, група обреновачких основаца отпутовала је на бесплатно зимовање на најлепше планине Србије. Овога пута, представници Градске општине Обреновац посетили су ученике који бораве на бесплатном седмодневном излету на Букуљи.

Деца која бораве на Букуљи, поред организованих активности у природи током седам дана, посетили су културно-историјске споменике и знаменитости овог краја.

Обреновачки основци обишли су пећину Рисовача, а како истичу све организоване активности и излети током седмодневног боравка на Букуљи, остаће у лепом сећању.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац”  Душан Митровић истако је, да је јако пријатно било дружити се са обреновачким основцима, те да су деца веома задовољна условима у објектима у којима бораве.

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски нагласио је да је програм ”Еко кампови” један у низу програма намењених младим Обреновчанима.

– Поред ”Еко кампова”, који подразумевају бесплатан боравак на планинама, познат је програм који деци из Обреновца нуди бесплатно бављење спортом. Такође, млади из Обреновца могу похађати бесплатне летње и зимске радиноце, али и бесплатне ИТ курсеве. Наиме, у фокусу нам је стварање услова за усавршавање младих људи, чиме ћемо се и надаље бавити – навео је Богдановски.

Директор Центра дечијих летовалишта Иван Јегоровић нагласио је да су у последњем периоду, садржаји Центра увелико модификовани, те да је едукативна компонента свих програма од изузетног значаја.

– У местима где се налазе наши објекти имамо договоре са музејима, културним установама, да деца која бораве у нашим објектима на различитим локацијама, посећују установе од културно-историјског значаја и уче о знаменитостима одређеног дела Србије – рекао је Јегоровић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић приликом обиласка деце на Букуљи посебно је нагласио, да је брига о младима један од водећих приоритета Градске општине Обреновац.

– Програм ”Еко кампови” који Градска општина Обреновац спроводи годинама уназад има за циљ да деца посете најлепше планине Србије, али најважнији циљ овог програма је да се успоставе једнаки услови за све, односно да сва деца добију једнако право да бораве на планинама Србије о трошку Градске општине Обреновац. Наше генерације нису имале овакве услове, није било бесплатних зимовања, те из тог разлога споводимо овакве пројекте. Ови програми омогући ће родитељима да новац који су раније одвајали за рекреативне наставе, преусмере на неке друге важне активности везане за одрастање њихове деце – навео је Станојевић.