У општини Обреновац данас је одржана конференција за медије поводом ангажовања лекара који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање у Дому здравља Обреновац. Покренута акција треба да допринесе очувању здравља становника Обреновца.

Председник општине Мирослав Чучковић је на данашњој конференцији нагласио да је ова акција покренута како би се побољшала здравствена слика грађана Обреновца.

– Од 1. фебруара девет лекара који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање биће интегрисано у здравствени систем Дома здравља Обреновац. Ово је само наставак акције коју општина Обреновац спроводи, а то је брига о свим грађанима ове општине. Овим потезом ми ћемо запослити све лекаре са евиденције Националне службе за запошљавање у Обреновцу и њиховим ангажовањем повећати капацитете Дома здравља, а све у циљу очувања здраља наших суграђана – рекао је Чучковић.

Државни секретар Министарства здравља др Симо Вуковић изразио је задовољство овим пројектом и нагласио да општина Обреновац има пуну подршку Министарства здравља у реализацији ових мера.

– Ово је пример добре праксе како се системски треба бавити са два проблема, а то су незапосленост и здравље нације. Општина Обреновац ће запослити све незапослене лекаре на својој територији који ће радити на побољшању здравља грађана. Ја сам дубоко убеђен да ће овај пример пратити и остале градске општине, као и друге општине у Србији – казао је Вуковић.

Члан Општинског већа др Ненад Бјелица је истакао да је ово још један корак ка очувању здравља грађана.

– Жеље за добрим здрављем стално упућујемо једни другима приликом неких свечаности или славља, на почетку сваке нове године. Моја највећа пословна жеља је била да у Обреновцу не буде лекара на бироу. Захваљујући подршци својих колега и председника општине ми смо ову идеју успели и да остваримо. Лекари који су на бироу уложили су у своје знање преко двадесет година школовања и била би стварно велика штета да своје знање расипају по фармацеутским компанијама. Њихов место је у ординацији где треба да брину о здрављу грађана – рекао је Бјелица.

Према речима директорке обреновачког Дома здравља др Маје Тодоровић лекари ће бити ангажовани на различитим пословима.

– Ових девет лекара биће ангажовано у служби за кућно лечење, хитној медицинској помоћи, општој служби и радиће као испомоћ. Нажалост, они неће имати печат и радиће под менторством запослених лекара у Дому здравља – казала је др Маја Тодоровић.

Новац за исплату зарада обезбеђен је у буџету Градске општине Обреновац. 

{youtube}eeeN1JdSk_Y{/youtube}