Настављају се радови на асфалтирању улица на територији општине Обреновац. У току су грађевински радови на асфалтирању Улице Милке Марковић у месној заједници Стублине. Радове на асфалтирању овог путног правца обишли су представници Града Београда и Градске општине Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом подсетио је, да је ово једна од путних деоница, асфалтирана средствима Града Београда.

– У претходом периоду завршили смо радове на Немањиној улици, као и у наставку на Улици Богољуба Урошевића Црног. Поред тога, извођени су радови на асфалтирању у месним заједницама Конатице, Јасенак, Барич, Трстеница. Поред тога, ове године спроводили смо и наш добро познат пројекат ”Асфалт до сваке куће”, где смо према захтевима Савета месних заједница изводили грађевинске радове – навео је Станојевић.

До крај године предвиђено је асфалтирање још неколико улица средствима Града Београда.

– Након ове путне деонице, грађевинске машине преселиће се на простор Мале Моштанице, где ће бити урађена Моштаничка улица, односно веза између ове месне заједнице и Рутске, потом радиће се на изградњи Ратарске улице која повезује Ратаре и доњи крај Грабовца. Радиће се на изградњи Улице ЈНА у Скели, од трафоа до Шабачког пута – рекао је градски менаџер Мирослав Чучковић.

Поред радова на изгардњи и реконструкцији путне мреже, до краја године предвиђено је и улагање средстава у изградњу тротоара.

– Како су путеви у великом броју обновљени, дошло је време да одвојимо средства за реконструкцију тротара. С тим у вези, планирамо реконструкцију дуж Шабачког пута, Улице Проте Матеје Ненадовић, такође и тротар од центра Скеле до продавнице Палеж – навео је Чучковић.