Свечана академија поводом 70 година од оснивања Јавног комуналног предузећа “Обреновац” одржана је вечерас у Позоришној сали СКЦ-а. На Свечаној академији наступили су Велики тамбурашки оркестар РТ Војводине и солисти Сенка Солдатовић и Милош Радовић.

Милан Марошанин, директор ЈКП ”Обреновац” је подсетио на историјат и послове које је обављало ово предузеће.

– Тих 50-их и 60-их година у оквиру основних послова и биоскоп је припадао комуналном предузећу, бања је прешла под окриље предузећа 1962. године. Комунално предузеће ”Будућност” је формирано 1963. године и од тог предузећа до 1989. године формирано је садашње Јавно комунално предузеће ”Обреновац” – навео је Марошанин.

– Садашње предузеће броји 320 радника, преко 70 возила у возном парку и ми се поносимо са нашим радницима и опремом коју имамо. Тога ће бити још више, чека нас следећа година где ће се још више развијати комунално предузеће, кроз нову зелену пијацу и приступањем регионалној депонији ”Еко Тамнава” где ћемо добити шест нових смећара и преко 26.000 судова за смеће, то  је све што ће нама олакшати рад, а са друге стране и Обреновац ће бити чистији – казао је Марошанин.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је похвалио рад Јавног комуналног предузећа ”Обреновац”.

– Пре него што сам дошао на вашу академију обишао сам цео град и имао сам шта и да видим. Видео сам оно чиме би се сваки председник општине у Србији поносио. Чисте улице, чисти тротоари, уређен трг, успех долази онда када су људи посвећени искључиво послу и када не морају да брину о успеху. Из тог разлога ви сте један веома успешан колектив и један од темеља наше општине, још једном вам честитам седам деценија од оснивања Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” и желим вам да наставите да бринете о нашем граду, о хигјени Обреновца и нека вам је срећна годишњица оснивања фирме – поручио је Станојевић.