У свим вртићима Предшколске установе ”Перка Вићентијевић” од понедељка, 6. новембра за сву децу предшколских група, организују се бесплатни часови енглеског језика. Овим поводом, представници Градске општине Обреновац и Града Београда обишли су вртић ”Зека”.

Градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чомагић данас је посетила вртић ”Зека” и том приликом присуствовала једном часу енглеског језика.

– Драго ми је да смо у Обреновцу, као и то да су у Обреновцу и у целом граду Београду, у свим општинама, у свим вртићима, почели ови часови. Мало смо каснили због саме процедуре јавне набавке, међутим све је успешно звршено и деца од данас имају часове. Има довољно предавача и ради се у складу са програмом који је предвиђен за њихов узраст и верујемо да ће се деца квалитетно спремити за полазак у школу – навела је Чомагић.

Она је такође са представницима Градске општине Обреновац и Града Београда разговарала о пројекту проширења вртића ”Зека”, чиме би се капацитети  пријема деце у предшколску установу повећали.

– Велике су потребе за вртићима у граду и драго нам је због тога, драго нам је да има све више деце. На иницијативу господина Чучковића, Град Београд ће уложити одређена средства како би се отворило додатних 100 места у овом објекту. Ми већ за почетак наредне године спремамо отварање вртића у Баричу. Драго нам је да имамо све потребне информације са терена, те можемо заједнички правити планове. Господин Чучковић нам је указао на опцију доградње и отварања додатних капацитета у овом објекту и наравно да смо сви прихватили ту идеју – рекла је Чомагић.

На постојећи објекат вртића ”Зека” биће надограђене још 4 радне собе за боравак деце предшколских група.

– Чињеница је да је вртић ”Зека” због саме локације веома посећен, велики број деце овде борави и из тог разлога неопходно је да се дограде још 4 учионице, како би деца имала адекватне услове за развој и учење. Након завршетка радова на изградњи новог вртића ”Колибри”, као и после доградње вртића ”Зека”, наш следећи корак биће месна заједница Дражевац, како бисмо и у том делу наше општине изградили објекат где ће боравити деца са подручја месних заједница Дражевац, Баљевац, Конатице, Јасенак, а можда чак и из Мислођина и Пољана – поручио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Он је овом приликом подсетио, да ће се након изградње новог објекта вртића ”Колибри”, деца из Барича из вртића ”Ружица” вратити у вртић ”Колибри”, те да ће вртић у Белом Пољу остати слободан за пријем нове деце из градског дела општине.

Надоградња вртића ”Зека”, очекује се да ће почети почетком наредне године.