У непосредној близини фудбалског игралишта у месној заједници Ушће, почела је изградња објекта у којем ће се налазити свлачионице и просторије намењене раду управе клуба. Почетак радова обишли су представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Након ових радова, играчи и управа клуба имаће боље услове за рад.

– Прошле године поставили смо трибине, док ћемо ове године започети радове на изградњи свлачионица. Међутим, поред овог пројекта, планирамо и помоћ за друге клубове са територије општине Обреновац, као што су ФК Мала Моштаница, Мислођин и Кртинска – навео је Игор Вјетровић из Комисије за спопрт општине Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је да се поред реализације програма ”Еко динар” ради и на успостављању бољих услова за бављење спортом и функционисање спортских клубова на територији општине Обреновац.

– Сви спортисти, од најмлађих до сениора, имаће једнако добре услове, чисте, загрејане свлачионице, што је веома важно за сваки клуб. Подсетио бих, да смо и у ранијем периоду помагали спортским клубовима, као што су Ројковац, Раднички, међутим сигурно је да ћемо са овим активностима наставити. Наиме, у будућем периоду планирамо помоћ за Мислођин, Барич, Малу Моштаницу, Кртинску, као и сваки други фудбалски клуб који нам се обрати са захтевом за финансијску или било какву другу подршку. Спортисти морају имати адекватне услове за бављење спортом , а наш посао је да у сарадњи са клубовима такве услове обезбедимо – рекао је Станојевић.

Радови на изградњи нових просторија требало би да буду завршени до краја јесењег дела првенства.