У оквиру програма “Еко кампови”, који у потпуности финансира Градска општина Обреновац, данас је пут дечјих одмаралишта “Центра дечјих летовалишта Београд” на Букуљи, Гочу и Митровцу на Тари кренуло преко две стотине малишана из обреновачких основних школа.

Програм који организује и финансира општина Обреновац, према речима председника општине Мирослава Чучковића, је јединствен у Србији.

– За разлику од претходних година када су на овај програм ишла деца предшколског узраста и четвртог разреда основне школе, од ове године шаљемо сву школску децу од првог до четвртог разреда. Овај пројекат има два циља, а то су здравље деце и њихов климатски опоравак на планинама, али и социјализација деце. Жеља нам је да кроз дружење и сам боравак на планини науче више о солидарности, природи и заштити животне средине – нагласио је Чучковић.

Према речима Новице Филиповца, члана Већа општине Обреновац, одзив ученика је одличан.

– Одзив малишана за овај климатски опоравак је одличан. У првој тури отишло је две стотине деце, а сада и преко тог броја. Сматрам да пре свега родитељи треба да искористе овакву прилику и својој деци омогуће да бесплатно оду на зимовање или летовање, јер ће сам боравак на планини пријати деци, а и не смемо заборавити фактор заједништва и осамостаљивања малишана – рекао је Филиповац.

Програм “Еко кампова” обухвата седмодневни одмор за време зимског, ускршњег и летњег распуста на планинама у Србији. Ученици су смештени у одмаралиштима “Центра дечјих летовалишта Београд” у “Митровцу” на Тари, “Букуљи” код Аранђеловца, “Станишинцима” на Гочу и “Руднику” на Руднику.

 
{youtube}66vdBNHpJu4{/youtube}