У оквиру пројекта ”Еко камп”, који реализује Градска општина Обреновац, група од око 300 ученика обреновачких основних школа отпутовала је на Букуљу, Гоч и Тару. Овај програм подразумева бесплатан боравак на атрактивним планинама Србије у трајању од 7 дана. Ученике је на пут испратио председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Станојевић је овом приликом најавио одлазак нове групе основаца из Обреновца на бесплатно зимовање.

– Општина Обреновац наставља са реализацијом програма ”Еко кап”, важно је да обезбедимо бесплатно зимовање за наше најмлађе суграђане, а све са циљем да омогућимо што боље услове живота за сву децу, али и да у неком сегменту помогнемо родитељима који су суочени са бројним изазовима током школовања деце – навео је Станојевић.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Душан Митровић пожелео је деци угодан боравак на планинама и уживање на свежем и чистом ваздуху.

Из Центра дечијих летовалишта наглашавају да је све спремно за боравак деце из обреновачких школа.

– Прва генерација деце, која је пре 11 година реализацијом програма ”Еко кампови” отишла на наше најлепше планине, данас студирају или су запослени. Чињеница је да деца која су боравила у нашим објектима, носе најлепше успомене. Драго ми је што ови пројекти трају, како овај тако и пројекат који подразумева бесплатан спорт за децу из Обреновца. Услуге које пружа Центар дечијих летовалишта у последњих годину дана, подигли смо на највиши могући ниво, међутим трудимо се да и у будућности наше услуге буду још боље – рекао је директор Центра дечијих летовалишта Иван Јегоровић.

На пут су овом приликом кренули и ученици Основне школе ”Љубомир Аћимовић”, а директора ове школе Мирјана Ракић истакла је да је заједнички боравак деце ове школе и осталих основних школа управо један од најбољих примера инклузије.