Пројекат ”Асфалт до сваке куће” реализује Градска општина Обреновац у сарадњи са Саветима месних заједница. Грађевински радови на изградњи путне инфраструктуре обаваљају  се у месним заједницама Забрежје, Уровци и Скела. Радове на изградњи некатегорисаних путних праваца обишли су представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

У месној заједници Забрежје у току је асфалтирање Солунске улице.

Из Савета ове месне заједнице најавили су бројне инфраструктурне радове, по завршетку радова на асфалтирању горе поменуте улице.

– Наставиће се радови на изградњи топловодне мреже, као и канализационе мреже, односно недостајуће комуналне инфраструктуре. Радиће се на изградњи тротоара у Улици Проте Матеје Ненадовића, што ће умногоме унапредити ниво безбедностти наших суграђана. Потом, наставићемо са радовима на уређењу атарских путева ове месне заједнице – рекао је председник Савета месне заједнице Забрежје Никола Белић.

Завршени су грађевински радови на асфалтирању Улице Гај 1 у месној заједници Уровци, као и радови на изградњи Улице 27. марта у Маркулића крају у месној заједници Скела.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је да ће се ове јесени повољни метеоролошки услови и даље користити за обављање грађевинских радова на изградњи путне инфраструктуре.

– У плану је асфалтирање још мањег броја улица до краја ове године, будући да је већи број путних праваца већ асфаллтиран, те су остали радови који су по свом карактеру специфични и изискују више времена, међутим надамо се да ће до краја године и ови грађевински радови, које смо планирали, бити завршени – рекао је Станојевић.

Он је овом приликом затражио од Савета месних заједница, да кроз интеракцију са грађанима за нову календарску годину, доставе нове планове о даљем асфалтирању некатегорисаних путева и то према приоритетима.