До краја текуће године почеће радови на ширењу водоводне мреже у месним заједницама Орашац и Дрен. Наиме, радиће се на изградњи 19 километара мреже водовода у месној заједници Орашац, док ће у Дрену бити изграђена мрежа водовода у дужини од 16 километара. Представници Града Београда и Градске општине Обреновац овим поводом посетили су месне заједнице Орашац и Дрен.

Грађани ових делова општине, како би на време поднели захтеве за добијање прикључка на водоводну мрежу, требало би у наредном периду да раде на прикупљању неопходне документације.

–Потребно је да сви имамо питку, градску воду, а изградњом водоводне мреже и у овом делу општине Обреновац, животне потребе мештана Орашца биће једнако задовољене као и грађана осталих делова општине. Овом приликом захвалио бих грађаним који су веровали да ћемо испунити њихова очекивања и захтеве, те да ћемо изградити водоводну мрежу и у овим деловима општине Обреновац – навео је Станојевић.

Он је најавио за наредну календарску годину, изградњу водоводнме мреже у дужини од 17 километара у месној заједници Љубинић и у доњем крају Вукићевице.

Станојевић је истакао, да се велики инфраструктурни пројекати планирају и реализују у сарадњи са Градом Београдом и Владом Републике Србије.

За наставак ширења водоводне мреже у месној заједници Орашац, Град Београд је определио средства у износу од око 100 милиона динара, док је за изградњу водовода у месној заједници Дрен из градског буџета било потребно издвојити 87 милиона динара.

– Скупштина Града Београда определила је 169 милиона динара за Орашац и Дрен, а јавна набавка биће отворена 22. новембра. Будући да мрежа водовода недостаје још само у три сеоске месне заједнице Орашац, Дрен и Љубинић, искористио бих прилику и захвалио бих надлежним службама ЈКП ”Водовод и канализација”, што су предано радили на изградњи нових бунара у Обреновцу, јер без изграђених 5 бунара не бисмо имали довољне капацитете воде – рекао је градски менаџер Мирослав Чучковић.

Станојевић је овом приликом најавио да ће радови на изградњи водоводне мреже на територији општине Обреновац у потпуности бити завршени до краја 2024. године, те да ће 2025. године целокупна територија општине Обреновац бити покривена мрежом водовода.