У склопу пројекта “Пут до сваке куће” данас су изведени радови на асфалтирању улице Велике ливаде у МЗ Баљевац, улице Косте Абрашевића у МЗ Звечка, као и некатегорисаног пута пута од окретнице ка Марковића крају у МЗ Пољане.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је изјавио да се наставља са радовима на путној инфраструктури у месним заједницама.

– Након завршетка асфалтирања оно што нас очекује у Звечкој је наставак радова на атарским и некатегорисаним путевима, односно пресвлачење некатегорисаних путева ризлом како би их припремили за нови круг асфалтирања који следи већ следеће године – навео је Станојевић.

– Поред Звечке имали смо прилику да се уверимо да се и у Пољанама и Баљевцу изводе радови на асфалтирању, а оно што нас у наредним данима очекује јесте Забрежје, Љубинић и још неколико села која ћемо обићи заједно са асфалтерским машинама како би ову годину привели крају када су у питању радови на асфалтирању некатегорисаних путева – казао је Станојевић и најавио наставак асфалтирања градских и општинских путева.

– Оно што је већ почело је уклањање асфалта у улици Краља Милутина на Ројковцу и на кружном путу у Стублинама. Након тога нас очекује пребацивање машина у Малу Моштаницу како би се у наредним данима вршило асфалтирање општинских и градских улица, како би се зима дочекала са новим пресвученим улицама – закључио је Станојевић.

Горан Ћирић, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца је нагласио да је територија општине Обреновац велико градилиште.

– Грађевинска оператива Јавног предузећа за изградњу Обреновца и наших подизвођача ради пуном паром – саопштио је Ћирић.

Владан Петровић, председник Савета МЗ Пољане је истакао важност путног правца који се асфалтира у овој месној заједници и додао да пут представља везу са суседном општином Уб.

У Баљевацу је асфалтиран путни правац који спаја ову месну заједницу са атаром села Вранић, како истичу из МЗ Баљевац овај пут је од велике важности за мештане.

Радош Илић, председник МЗ Звечка је рекао да су асфалтиране улице Косте Абрашевића и Чеде Тодоровића, као и да су почели радови на насипању атарских путева у овој месној заједници.