Уговор о наставку реализације програма “Еко кампови”, који укључује одлазак свих ученика нижих разреда из обреновачких основних школа на рекреативну наставу коју у потпуности финансира Градска општина Обреновац, потписан је данас у Спортско – културном центру “Обреновац”. У склопу програма “Еко кампови” деца од 1. до 4. разреда боравиће током школске године 7 дана на најлепшим планинама Србије, на Тари, Гочу, Руднику, Букуљи и Дивчибарама. Полазак прве групе, која током претходне школске године није путовала, биће организован већ 5. новембра.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је изјавио да ће првенство имати они ученици који прошле године нису били учесници кампа.

– Овог пута ће путовати деца која нису путовала током прошле године, оно што смо обећали да ћемо то спровести до краја године управо то се сада и дешава. Током следеће године нас очекује да ћемо опет имати нови круг и оно што је битно јесте да настављамо са добром праксом која је јединствена у Србији и да наше клинце шаљемо на бесплатна летовања и зимовања, оно што је такође новитет је да на захтев просветних радника овај програм се више не спроводи током распуста и ово се рачуна као рекреативна настава и на тај начин ми смо изашли у сусрет просветним радницима – рекао је Станојевић.

Душан Митровић, директор ЈП СКЦ Обреновац је саопштио да ће обреновачки основци посетити неке од најлепших српских планина.

– Важно је да наша деца виде све те планине и бораве на њима. Оно што је исто битно је да су објекти на тим летовалиштима уређени и намењени деци – казао је Митровић.

Иван Јегоровић, директор Центра дечијих летовалишта је нагласио да се овај програм спроводи 11 година.

– Шест најлепших дестинација, најлепших планина и хвала руководству општине Обреновац што има слуха за овакве пројекте који су важни за здравље наше деце. Заиста један визионарски подухват и ја се надам да ће трајати и у годинама након нас – поручио је Јегоровић.