У оквиру пројекта “Пут до сваке куће” наставља се асфалтирање и реконструкција путева у сеоским месним заједницама на територији општине Обреновац. Екипе путара ових дана биле су ангажоване у месним заједницама Tрстеница, Грабовац, Стублине, Пироман, Велико Поље, Рвати и Барич.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац обишао је радове на асфалтирању у месним заједницама и истакао важност овог пројекта.

– Колико је битна свака улица у Обреновцу управо говоре речи бака Раде овде у Грабовцу, ова улица је јако битна за њу и њену породицу када велики број праунучади дође да је посети. Водимо се мишљу да сваку овакву улицу укључимо у план наших месних заједница и да такве улице асфалтирамо, како би асфалт дошао до сваке куће. Наравно то се ради у складу са плановима месних заједница које саме доносе одлуке која ће се улица, где и када асфалтирати – навео је Станојевић.

– Тако и ова улица која никада није била асфалтирана добија свој изглед и тако градимо у свим селима. Имали смо ту прилику у Стублинама, Великом Пољу, Трстеници, Баричу и свим нашим месним заједницама да одрадимо оно што су месне заједнице од нас захтевале. Оно што нам следи у наредним данима је да ћемо ући у свако село и све захтеве које су месне заједнице доставиле, а које се уклапају у наш буџет да асфалтирамо – казао је Станојевић и најавио наставак овог пројекта у следећој години.

– Оно што је битно је да ћемо радити на овој пракси да пут доведемо до сваке куће како би цела обреновачка општина, као што је премрежена са водоводном да тако буде и са путном мрежом. На тај начин ћемо пружити један додатни комодитет нашим суграђанима да имају добар пут и добар прилаз својим кућама – закључио је Станојевић.

Из месне заједнице Грабовац истичу да је до сада завршено доста путева и улица и да се труде да радови на изградњи путне инфраструктуре дођу до сваке куће у овој месној заједници.

Срђан Грчић, заменик председника Савета МЗ Стублине је рекао да се асфалтирање наставља према утврђеном плану у Стублинама.

Александар Бакић, председник МЗ Пироман и Бровић је изјавио да се тренутно ради на асфалтирању мањих путева и прилаза и најавио радове на изградњи пута који спаја Пироман и Бровић.

У месној заједници Велико Поље изводе се радови на асфалтирању пута ка Станобари у дужини од 300 метара, поред овог пута у овој месној заједници изводе се радови на пресипању некатегорисаних и атарских путева.

На територији месне заједнице Рвати асфалтиран је пут који пролази поред Новог гробља, а како истичу из месне заједнице у палну су радови у Улици Црвеног крста, Солунске и Ђуре Јакшића.

Дане Живановић, председник Савета Месне заједнице Трстеница је нагласио да се пројекат ”Пут до сваке куће” у овој месној заједници приводи крају и да је остао мањи број некатегорисаних путева који није пресвучен асфалтом.

У месној заједници Барич завршени су радови у Улици Љубе Тадића која представља наставак улице Аце Спасића, а у току су радови на насипању некатегорисаних путева.