Представници Градске општине Обреновац и представници Града Београда обишли су камп Одреда извиђача “Звездан Недељковић”. Током претходних дана у извиђачком кампу инсталисани су соларни панели, средствима обезбеђеним из буџета Града Београда.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је изјавио да деца у 21. веку све више бораве у затвореном простору уз телефоне и рачунаре, а све мање времена проводе у природи.

– Оно што је јако битно је да се деци скрене пажња колико је боравак у природи и стицање неких вештина које су сада мање потребне, али у току живота им могу бити значајније да те вештине и информације стичу у право време. Битно је да они та знања и вештине могу да науче са обреновачким извиђачима – навео је Станојевић.

– Општина Обреновац посвећује много пажње када је у питању рад са децом и из тог разлога у великој мери помажемо удружење извиђача. Уколико ми будемо давали довољно логистике удружењима која се баве раду са децом и на тај начин ћемо помагати свим клинцима да се друже и стичу та знања. Овде у Забрежју они имају те услове, а ми ћемо у наредном периоду подржавати извиђачке вишебоје, како би имали здраву и функционалну омладину која ће наставити да развија Обреновац и Србију – казао је Станојевић.

Мирослав Чучковић, градски менаџер је рекао да је Одред извиђача ”Звездан Недељковић” од оснивања имао подршку локалне самоуправе.

– Заиста велике ствари смо организовали на понос свих обреновчана. Најважнија ствар је да се овде брине о деци, да се она едукују о заштити природе и о свему што је битно за њихово одрастање – поручио је Чичковић.

– Велике планове које има извиђачки одред, са радошћу могу да потврдим да смо могли да подржимо. Пре свега за енергетску независност овог простора, соларни панели који су инсталирани јесу продукт Скупштине града и поносан сам на чињеницу да смо то урадили одмах када су они то од нас тражили. Дао сам налог да Скупштина града финансира и расвету на овом простору и приступни пут, како би могли вртићи и основне школе да приступају овој локацији и да масовно вршимо обуку малишанима о заштити животне средине – закључио је Чучковић.