Мобилијари из вртића ”Колибри” пренети су у двориште канцеларије Савета месне заједнице Барич. Деца из Барича добила су нови простор за игру, док су дечија игралишта у насељу Колонија, као и у Београдској улици такође обновљена. Ново игралиште посетио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

У наредном периоду планира се обнова игралишта широм општине Обреновац, а надлежне службе Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” биће ангажоване на одржавању истих.

Станојевић је најавио и неке радове на реконструкцији већ постојећих дечијих игралишта у градској зони општине Обреновац.

– Познато игралиште ”Ракетица” у центру града, које је у веома лошем стању, биће обновљено. План је да у наредном периоду, током ове али и од следеће године, радимо на обнови и постављању нових игралишта за децу, како бисмо обезбедили место за игру на отвореном за сву децу Обреновца, односно како би и деца из сеоских месних заједница добила овакве мобилијаре – навео је Станојевић.

Он је нагласио, да је један од разлога постављања дечијих игралишта управо анимирање деце да већи део слободног времена проводе на отвореном у игри са вршњацима, док би у том случају провођење времена уз екране, било сведено на најмању могућу меру.