Изградњом подстанице и ширењем мреже система топловода, створиће се  услови за прикључење домаћинстава са територије насеља Дудови, из дела познатијег као Ливадице, на топловодну мрежу. Радове на изградњи мреже топловода у овом делу општине обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима и градски менаџер Мирослав Чучковић.

Директор Јавног комуналног предузећа Топловод Борис Ивковић нагласио је, да ће изградњом нове топлотне подстанице и корисници из овог дела општине који су до сада имали непоуздано грејање, током јесени и зиме добити сигурније снабдевање топлотном енергијом.

Током протекле летње сезоне интензивно се радило на ревиталзацији и изградњи мреже система топловода.

– Извршена је реконструција вода у Улици Вука Караџића, који је био и један од најстаријих на мрежи система топловода. Такође, реконструкција система топловода извршена је и у насељу Ројковац, као и у главној градској улици. Током септембра обећали смо снабдевање топлотном енергијом домаћинствима из насеља Дудови, те ће изградњом нове топлотне подстанице и дела мреже, нова домаћинства бити прикључена на систем топловода – навео је Станојевић.

Приликом обиласка радова на изградњи мреже топловода, Чучковић је подсетио да је годинама уназад свака летња сезона и почетак нове грејне сезоне обележила изградња новог конзума.

– Захваљујући паметном коришћењу средстава Електропривреде Србије радови на изградњи Треће магистрале ближе се крају. Изградњом Треће магистрале, грејање ће стићи и у месне заједнице Уровци, Кртинска, Звечка, делове месне заједнице Бело Поље, који сада нису покривени системом топловода, као и у насеље Шљивице – навео је Чучковић.