На територији градске општине Обреновац, на више локација обављају се радови на изградњи путне инфраструктуре. Грађевинске радове обишли су представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

У оквиру пројекта ”Пут до сваке куће” асфалтирана је путна деоница у насељу Браће Југовић.

Из Савета месне заједнице Дудови наглашавају, да је овај путни правац асфалтиран на захтев грађана који живе у овом делу општине.

Улица Стара Слатина у месној заједници Мислођин такође је добила нови асфалт, а из Савета ове месне заједнице поручују, да ће у будућем периоду и током наредне године, сви путни правци за које се прибави неопходна правна документација и где постоје технички услови, бити асфалтирани.

У месној заједници Конатице у протеклом периоду асфалтиране су улице првог и другог приоритета.

– Како смо започели ову годину, на исти начин је и приводимо крају. Реализацијом пројекта ”Пут до сваке куће”, асфалтираће се и некатегорисани путни правци. Радови се изводе према плановима Савета месних заједница, а почетком наредне године, како буду дозвољавали временски услови, установиће се даља динамика извођења грађевинских радова – рекао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Он је овом приликом закључио, да се радови изводе динамиком коју предлажу Савети месних заједница, који су у непрекидној интеракцији са грађанима, те на основу захтева грађана постављају предлоге са јасно назначеним приоритетима.

Градски менаџер Мирослав Чучковић приликом обиласка грађевинских радова на изградњи путева, саопштио је да је у плану већи пројекат изградње главног путног правца на територији месне заједнице Конатице.

 

– Радиће се на проширењу пута кроз Конатице до месне заједнице Дражевац, такође у плану су радови на уређењу централног дела месне заједнице Дражевац, дела поред школе, биће уређен плато са паркинг местима који ће унапредити безбедност ученика и наставника. Такође, овим пројектом урадиће се и путна деоница, од аутопута до Дражевца, а почетак овог посла очекује се ове јесени – навео је Чучковић.

Он је истакао, да Скупштина Града Београда 10 година уназад опредељује средства за општину Обреновац, у износу који је 2 пута већи него што би ГО Обреновац могла да издвоји.

У четвртак, 26. окотбра биће извођени радови на комплетној реконструкцији Улице Краља Милутина у насељу Ројковац, те је из Скупштине Града Београда упућен апел возачима да уклоне возила из ове улице, како би се радови неометано изводили.