У току су радови на изградњи некатегорисаних путева на територији општине Обреновац. У месним заједницама Дражевац, Ушће, Мала Моштаница и Бело Поље у оквиру пројекта Пут до сваке куће, асфалтирани су некатегорисани путеви. Радове на изградњи путне инфраструктуре, обишли су представници Градске општине Обреновац.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Горан Ћирић овом приликом нагласио је, да је општина Обреновац међу првим општинама у Републици Србији у изградњи путева, почела са применом асфалтних слојева од рециклираног, односно струганог асфалта.

– Применом ове технологије, Градска општина Обреновац води бригу о будућим генерацијама, чувајући животну средину – навео је Ћирић.

На простору месне заједнице Дражевац, асфлатирани су некатегорисани путеви у Јелисавчића и Швабића крају, а из Саавета ове месне заједнице наглашавају да су асфалтирани путни правци од изузетног значаја за мештане, односно њихово свакодневно функционисање.

У Малој Моштаници поред асфалта у Улици Митреполита Михајла, постављен је нови асфалт у Космајској улици, као и на некатегорисаном путу у близини улица Моштаничке и Вис.

У месној заједници Бело Поље, наког решавања имовинско правних односа, део Тамнавске улице је асфалтиран, а из Савета месне заједнице истичу значај ове улице, будући да је близу града и карактерише је висока фреквентност.

На територији месне зајендице Ушће такође су асфалтирани некатегорисани путни правци, који су од великог значаја за мештане овог дела општине, а овом приликом председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је да ће у наредном периоду бити насути и атарски путеви у овој месној заједници.

– Ове сунчане октобарске дане користимо да завршимо неке радове на територијама наших месних заједница. Широм општине изводе се радови на асфалтирању некатегорисаних путних праваца, а наш циљ је да што већи број ових путева добије нови асфалт како бисмо учинили лакшим свакодневно функционисање наших грађана. Захваљујући нашем добро познатом пројекту ”Асфалт до сваке куће”, сваке године наша путна мрежа је све већа. Радови на изградњи путне инфраструктуре наставиће се и почетком наредне године – рекао је Станојевић.