У току су радови на изградњи новог објекта вртића ”Колибри” у Баричу. Данас су грађевинске радове обишли представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Вртић ”Колибри” добиће нових 9 соба и мултифункционалну салу, као и идеалне услове за боравак деце и рад. Наиме, нови објекат биће већи него претходни, те ће и већи број деце имати прилику да овде борави.

– Деца ће у овом објекту имати просторије опремљене модерном опремом, као и савремене услове за рад. Према речима извођача радова, радови добро напредују, што ме посебно радује. Завршетак радова на овом објекту очекује се крајем године – рекао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Он је истакао, да ће на простору око новоизграђеног објакта бити постављено ново игралиште које ће деци овог вртића бити од користи у слободној игри и забави.

– Нагласио бих да ћемо извршити контролу дрвећа у дворишту вртића ”Колибри”, како бисмо били сигурни у безбедност деце која ће овамо проводити време. Свако стабло које је потребно уклонити, које би могло угрозити безбедност деце, исећи ћемо. Наравно, као што смо обећали и након изградње новог кружног тока, да ћемо стара стабла заменити новим, тако ћемо и на овом дворишном простору употпунити садржај дрвећем и засадити стабла која недостају – навео је Станојевић.

Овај објекат је од изузеног значаја, будући да ће у великој мери утицати на смањење листе чекања за упис деце у вртиће, али како истиче Станојевић поред наведеног, нови објекат вртића Колибри значајно ће повећати квалитет услуга вртића за децу из Барича и околних места.

Он је овом приликом подсетио и на пројекат надоградње вртића ”Зека”, као и на неке идејне пројекте који би додатно решили проблем недостатка места за упис деце у вртиће.

Градски менаџер Мирослав Чучковић приликом обиласка грађевинских радова у Баричу, нагласио је да ће се у наредном периоду радити на побољшању услова рада за особље које је запослено у предшколским установама.

– Скупштина Града Београда донела је одлуку чија је примена почела. Наиме, повећане су зараде свим запосленима у предшколским установама у Обреновцу, односно на територији целог Београда. Такође, поменуо бих да ми је посебно задовољство што смо на последњој седници Скупштине донели одлуку о издвајању средстава у износу од 18 милиона динара која су опредељена за куповину и набавку намештаја за опремање новог објекта вртића ”Колибри” – рекао је Чучковић.