Данас је у Градској општини Обреновац организовано потписивање уговора са добитницима средстава на конкурсу за учешће Градске општине Обреновац у финансирању пројеката из области културе за 2012. годину. На конкурсу је подржано десет пројеката, а укупан износ опредељених средстава је 1.500.000 динара. 

Новица Филиповац, председник Комисије за културу, је рекао да ће половина средстава бити уплаћена одмах, а остатак по достављању месечног и завршног извештаја о реализацији пројекта. 

– Ово је трећи конкурс који ове године организује општина Обреновац за суфинансирање пројеката из области културе. На конкурс је стигло 27 предлога пројеката, али је само десет испунило све услове дефинисане конкурсом – рекао је Филиповац.

Марко Ристић је један од добитника средстава на овом конкурсу. 

– Ово је један од ретких пројеката који ће приказати урбану уметност, тачније концертну фотографију, којом се бавим већ дуги низ година. Уз несвакидашње отварање изложбе које планирам, мислим да ће ово бити један од битнијих догађаја у наредној години у Обреновцу – рекао је Марко Ристић.  

Пројекти који су подржани на последњем конкурсу Комисије за културу општине Обреновац су: Драмска група “Ћоше” за пројекат “Графити нашег града”, Удружење грађана ” Снага оптимизма” за пројекат “Моје село – фотографИја”, Удружење грађана “Студио Дуња” за  пројекат “Обреновац у 19. веку”, Наташа Лазаревић за  пројекат  “У шкрињи (радионица етно веза)”, Центар за очување традиције и културе “Термоелектране Никола Тесла” за пројекат “Омладински женски хор Обреновачке девојке”, Јелена Вукосављевић за пројекат “Последња станица Вуковар”, Марко Ристић за пројекат “Изложба фотографија Звук кроз светло”, Маја Јовановић за пројекат “Дечји градски хор Круна од нота”, Агенција “Обреновачка хроника” за пројекат “Обреновачка џепна књига” и Ненад Аћимовић за пројекат “Школа цртања и сликања”.  

{youtube}UOnkNDnJjM0{/youtube}