Грејна сезона у Обреновцу званично је почела у недељу, 15. октобра, а у Јавном комуналном предузећу Топловод ”Обреновац” наглашавају да почетних хаварија није било.

Током протекле летње сезоне у реконструкцију система топловода и текуће одржавање мреже, уложено је око 250 милиона динара.

– Протекле грејне сезоне имали смо већи број забележених кварова у Улици Вука Караџића, те смо из тог разлога донели одлуку да извршимо реконструкцију постојећег вода у поменутој улици, а све са циљем да обезбедимо сигурну испоруку топлотне енергије током предстојеће зиме – навео је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Станојевић је подсетио, да се током лета радило и на реконструкцији топловодног система у насељима Ројковац, Дудови, као и у улицама Милоша Обреновића и Равногорској.

Ове године на топловодну мрежу прикључено је више од 300 нових корисника, међутим и даље се ради на стварању услова за прикључење нових домаћинстава на мрежу топловода.

– Радови на изградњи система топловода, изводе се у насељу Дудови. Циљ је да пред крај текуће године, прве куће из овог насеља буду прикључене на систем топловода. Овим ћемо смањити број индивидуалних ложишта у нашем граду, што нам је и циљ, када радимо на ширењу мреже топловода – рекао је Станојевић.

Из Јавног комуналног предузећа Топловод ”Обреновац” подсећају, да је могуће у било ком тренутку пријавити све кварове на топловодној мрежи на број диспечерског центра 011/8722-248.