Свечаним полагањем венаца на спомен обележју у градском  парку, 14. октобра обележен је Дан ослобођења Обреновца у Другом светском рату. Венце су положили представници Градске општине Обреновац, Града Београда, Субнора, Удружења ратних војних инвалида, политичких странака и грађани.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић обратио се присутнима и том приликом подсетио на борбе које је водио наш народ.

– Ми данас живимо слободу коју су нам изборили борци за слободу Обреновца и Србије. Следеће године биће пуних 8 деценија како је овде прошла војска храбрих јунака која је протерала окупатора и која нам је направила простор за наставак борбе, али за градњу школа, нових путева, канализационих и водоводних мрежа и свега онога што је потребно савременом друштву – рекао је Станојевић.

Он је такође истакао да је наш задатак да очувамо слободу за будуће нараштаје.

– Чињеница је да су у Еврропи, али и ван ње актуелни сукоби који су, рекао бих, последица нереалних жеља појединих светских сила. Наш циљ је да испратимо политику Владе Републике Србије и председника Србије Александра Вучића, која подразумева војну неутралност – навео је Станојевић.

Делегација Грдаске општине Обреновац и представници Савета месне заједнице Грабовац, поводом обележавања Дана ослобођења Обреновца и ове године, положила је венце на спомен обележју у овом селу.