На предлог студената из Обреновца, који је на додели студентских награда изнео Ненад Спасојевић, општина Обреновац и саобраћајно предузеће “Ласта” добили су од Дирекције за јавни превоз сагласност за увођење пробне ноћне линије на релацији Обреновац-Београд. Од 5. јануара нови полазак ће саобраћати викендом у 1.20 из Обреновца и у 2.20 из Београда.

Председник општине Обреновац Мирослава Чучковића је истакао да је ово одлична прилика да се пре свга провери да ли има потребе да линија иде до Београда или је потребно само увести линију до Умке.

– Напомињем да је ово одлична мера и са аспекта безбедности, јер ће сада наши суграђани моћи безбедно да се врате из града. Њихови родитељи неће морати да размишљају о томе да ли им се деца враћају пешке ноћу из града. Ово је првенствено намењено младима и очекујем да ће искористити ову прилику – казао је Чучковић.

Директор “Ласте” Драгиша Ивановић је рекао да је економска исплативост оно што је и раније и сад битно за опстанак нове ноћне линије.

– Први ноћни аутобус креће у суботу ујутру 5. јануара 2013. у 1.20 иза поноћи. Ми ћемо пратити колико има путника и колико се карата прода. На основу тих разултата израчунаћемо економску исплативост ове линије – казао је Ивановић.

Душко Крстић, координатор Канцеларије за младе, је нагласио да је брига о младима важна и да је ово одлична мера коју покреће општина.

– У нашем Локалном акционом плану за младе имамо меру да се општина Обреновац повеже са градом и неким ноћним поласцима, јер је то младима јако битно. Са овим поласком младима ће бити доступнији, како културни садржаји, тако и изласци у град – казао је Крстић.

Покретањем ове акције излази се у сусрет, пре свега, потребама младих из Обреновца који се већ годинама возе без ноћних линија. На овај начин ће бити повећана безбедност, али и доступност градских програма и догађаја намењених младима.

{youtube}siaFFIBdobA{/youtube}