Међународни турнир слепих шахиста и голбалиста, који је јуче почео у Обреновцу трајаће до сутра. На шаховском турниру учествује 36 играча. Осим домаћих ту су и шахисти из Црне Горе, Македоније и Босне и Херцеговине.

Организатори ових манифестација су Удружење слепих Београда, Шаховски клуб слепих „Напредак” из Београда и Спортско-рекреативно друштво слепих „Напредак”. Турнир је свечано отворио помоћник Секретаријата за спорт и омладину Немања Радовић.

Град Београд одобрио је средства за одржавање обе манифестације.

Голбал турнир је спортско такмичење које се игра са звучном лоптом за слепе и на њему учествују екипе из Загреба, Сарајева, Бања Луке, Македоније и Румуније, као и наш најбољи голбал тим „Напредак” из Београда.

– Агенција за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију одмах по оснивању је успоставила одличну сарадњу са свим удружењима који се активно баве интергацијом слепих и слабовидих особа у друштвене токове тако да сам имао част и задовољство да отворим турнир у голбалу и повучем први потез на шаховском турниру – рекао је Горан Шеховић, заменик директора Агенције.

Домаћини ових манифестација су општина Обреновац, Хотел „Обреновац” и Пољопривредна школа у Обреновцу, чија нова фискултурна сала има одличне услове и за овако специфичне спортове какав је голбал.

 

Извор: Беоинфо