У Спортско културном центру “Обреновац” одржава се Београдски сајам спорта. На сајму су се представили спортски клубови са територије градске општине Обреновац, а потом су наши најмлађи спортисти учествовали у такмичењу “Буди олимпијац”, чија је идеја промоција олимпизма и олимпијских вредности. Манифестација се одржава у организацији Градске општине Обреновац и Спортског савеза Београда, а под покровитељством Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину. Отварању сајма присуствовали су председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима, секретар за спорт и омладину Никола Пенић, директор СКЦ “Обреновац” Душан Митровић и генерални секретар Спортског савеза Београда Небојша Јевремовић.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је нагласио да је Обреновац град спорта и подсетио на повољне услове за бављење спортом у нашем граду.

– Имамо више од 50 клубова који су у програму ”Еко динар” по чему смо јединствени у Србији, такође имамо велики број деце које сама општина Обреновац подржава када су у питању чланарине. Оно што је јако битно је да наставимо да обезбеђујемо здраво бављење спортом када је у питању Обреновац. Наш циљ јесте да чувамо наш програм и да наставимо са изградњом спортске инфраструктуре, која ће служити нашим будућим спортистима да остварују добре резултате, како би представљали Обреновац у најбољем светлу и оно што је најбитније је да буду здрави, квалитетни људи и спортисти – поручио је Станојевић.

Никола Пенић, секретар за спорт и омладину града Београда је рекао да су овакве манифестације идеалне за младе који желе да се баве спортом, како би се што боље упознали са спортским клубовима и програмима који постоје у општини Обреновац.

– Могу да кажем да сам срећан што сам данас овде и ово је осми сајам спорта ове године. Обреновац је иначе општина која највише одваја за спорт, ту је и председник општине који има слуха за овакве програме. Ја се надам да ће ова манифестација живети и у годинама које су пред нама и да ћемо се поново дружити – изјавио је Пенић.