Музичка школа ”Ватрослав Лисински” сваке године крајем децембра организује концерт поводом Дана школе.  Ове године додатни повод је била куповина нове хармонике коју је школи донирала Скупштина града и Градска општина Обреновац. 

Директорка школе Весна Цветковић је истакла да је школа уз помоћ Градске општине Обреновац успела да ђацима обезбеди нову хармонику која је рађена по поруџбини у Италијанској фирми ”Pigini”.

Следећи корак у сарадњи општине Обреновац и музичке школе је обезбеђивање просторија у којима ће полазници школе вежбати.

– Основни циљ Градске општине Обреновац јесте да подршком спорту, култури и уметности склони децу са улице и наша срећа је што имамо много талентоване деце. Било да је у питању “Паско” пројекат који је синоћ одржао дивну представу, било да је у питању овај концерт или концерт наших балерина, ми смо општина са великим потенцијалом у области културе. У наредној години је неопходно, поред инструмената и пратећих ствари, обезбедити и простор у Соколском дому у коме ће сва ова деца моћи да вежбају и изводе своје представе и концерте. Соколски дом данас није у добром стању јер је протеклих година био уништаван, али ми ћемо се трудити да га приведемо намени и да он постане кућа обреновачких уметника – рекао је председник општине Мирослав Чучковић. 

{youtube}9N2iYqlx6eQ{/youtube}