У Спортско – културном центру “Обреновац”, поводом прославе 41 године постојања и рада ове установе, вечерас је одржана свечана академија и изложба “Уста” уметника Косте Миловановића. Свечана академија отпочела је филмом о историјату установе, а потом је одржан и културно – уметнички програм.

Под куполом Спортско – културног центра “Обреновац” током четири деценије одвијала су се сва значајнија културна и спортска дешавања на територији градске општине Обреновац.

Директор ЈП СКЦ “Обреновац” Душан Митровић истакао је да ће циљ ове установе и у наредном периоду бити да грађанима пружи што квалитетније културне и спортске садржаје.

– Ова годишњица на први поглед нам је изгледала као нешто стандрадно, међутим када смо се пресабрали схватили смо да то представља једну нову декаду самог нашег постојања. Потрудићемо се да у том новом почетку пратимо трендове и све оно што је битно, али и да останемо доследни и да будемо оно што је најбитније за овај град, а то је храм културе и спорта – навео је Митровић и осврнуо се на најмлађе кориснике Спортско културног центра.

– Овај простор највише користе деца и ми ћемо се трудити да све подредимо њима и да сви заједно учествујемо у њиховом одгајању и у свему што је битно за њихово одрастање – нагласио је Митровић.

– Трудимо се да сваке године будемо иновативни и да све оно што није било у Обреновцу доведемо код нас, али и да будемо огледало нашег града, како би људи имали поверење у нас и да могу да бораве код нас и да уживају у сваком нашем програму – закључио је Митровић.