Дечја недеља одржава се традиционално у првој недељи октобра, ове године под слоганом “Велико срце Србије”. У вртићима ПУ “Перка Вићентијевић” Дечја недеља обележава се низом активности. У дану који протиче у спортским активностима, малишане у вртићу “Весељко” посетио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са својим сарадницима.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је на почетку истакао важност физичке активности за сву децу.

– Оно што је веома битно је да посвећујемо пажњу нашим најмлађима када је у питању физичка активност и када су генерално деца у питању, јер деца су наша будућност и морамо много више пажње посвећивати њима, не би ли они постали бољи људи и да би одрасли и борили се за наш град и државу – рекао је Станојевић.

– Оно што ме радује је да васпитачи приступају са великим ентузијазмом самом овом догађају, иако је то у опису њиховог посла види се да у њима има љубави према послу који обављају. Још једном честитао бих свој деци Дечју недељу, нека остану весела и раздрагана и оно што је битно да остану здрава, а ми ћемо стварати боље услове за њихово одрастање – поручио је Станојевић.