Данас је у галерији Спортско-културног центра “Обреновац” одржана хуманитарно продајна изложба оригами радова ученика ОШ “Јован Јовановић Змај”, а сва прикупљена средства биће уплаћена Фонду за тешке и ретке болести “Иван Батинић”.

По речима ауторке изложбе Љиљане Јоксимовић, учитељице у ОШ “Јован Јовановић Змај”, рад на експонатима трајао је око три месеца и одвијао се на ликовној секцији у школи.

– Деца су ми свесрдно помагала и активно учествовала у изради ових експоната. У првом моменту није било приче да ће се радови продавати, али смо дошли на идеју да некоме помогнемо. Избор је пао на Фонд “Иван Батинић” и деца су била одушевљена том идејом, као и чињеницом да ће њиховим радом некоме помоћи – казала је Љиљана Јоксимовић.

Др Ненад Бјелица, члана Већа ГО Обреновац,  рекао је да су се у СКЦ-у скупили сви директори јавних предузећа у циљу да се ова јако успешна година заврши на један хуман и леп начин.

– Радови су прелепи и верујем да ће красити неке од канцеларија у предузећима, али и домове људи који су пре свега данас били хумани. Циљ је да се прикупе средства и помогне људима у невољи. Задовољан сам одзивом и енергијм ових малишана и госпође Љиљане који су и покренули целу акцију – рекао је Бјелица.

Продајом експоната прикупљено је 50 000 динара. 

{youtube}Byp9Ud6_ifs{/youtube}