Представници Градске општине Обреновац, Града Београда и градоначелник Београда Александар Шапић обишли су радове на изградњи зелене пијаце, који су отпочели током јула месеца и требало би да буду завршени на јесен следеће године. Нова пијаца пројектована је као затворени објекат с локалима, административним простором, подземном гаражом, затвореном млечном халом са расхладним витринама, као и затвореном пијачном халом сa тезгама, а протезаће се на око 10000 квадратних метара.

Александар Шапић, градоначелник Београда је истакао да су радови на почетку и додао да се завршетак градње очекује током следеће године.

– Обреновац стварно заслужује једну праву, модерну пијацу, али и не само пијацу већ и читав овај део града. Колико сам разумео овде ће ићи булевар и биће прилагођено и урбанистички овом простору. На овом месту се раније стварао саобраћајни колапс, сада тога не би требало да буде – навео је Шапић.

– Овде ће постојати гаражни простор, потпуно нови локали као и продајни простор за зелену и млечну пијацу и биће потпуно наткривен. Заиста ће бити једна пијаца са којом ће моћи да се поносе сви обреновчани и београђани. Овакве капиталне ствари Обреновац не може да ради без помоћи грда Београда и зато ми овакве ствари радимо, као што су атлетски стадион и још неке капиталне ствари, а општина ће радити оне ствари које може у складу са својим могућностима и буџетом – казао је Шапић.

Мирослав Чучковић, градски менаџер се осврнуо на изазове са којима се извођачи радова суочавају.

– Наша искуства са подземним водама нам говоре да морамо озбиљније да ставимо рокове. Међутим, овде ниво подземних вода није тако висок и ми са извођачима можемо да урадимо овај део посла, да изађемо на површину са конструкцијом и даље зидање иде динамиком која може да скрати тај рок са краја 2024 на јесен или чак лето исте године – рекао је Чучковић.

– Оно шта је за нас најзначајније, ми смо овде навикли да се све завршава у три поподне, међутим ово овде место ће да живи 24 сата и то је основни капитал. Ми ћемо поподне моћи да имамо фестивале хране, да имамо долазак младих људи, да имамо неки садржај који би били интересантни и после радног времена  – изјавио је Чучковић и најавио обнову фасада у насељима широм Обеновца.

– Управо Експо који се ради у Београду и подразумева обнову више хиљада фасада у Београду, подразумева и обнову фасада у Обреновцу. Ми имамо читав низ насеља чија је старост зграда већ преко пет деценија и ми ћемо искористити ту прилику и та средства да умијемо ову околину – закључио је Чучковић.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је изјавио да радови напредују планираном динамиком.

– Оно што је веома добро је да ћемо имати потпуно савремену пијацу у којој ће наши суграђани моћи да обављају своје потрошачке навике и где ће изградњом ове пијаце центар града имати нови изглед. Изградњом ове пијаце ми ћемо наставити са уређењем самог центра града и наравно остатка Обреновца, како би ова пијаца била подстицај за неки нови изглед нашег центра града – поручио је Станојевић.