Међународни дан старијих особа се у свету и код нас обележава 1. октобра, са циљем да се нагласи важност прилагођавања животног окружења потребама и способностима становника трећег доба.

Тим поводом Комисија за здравље, бригу о деци и породици, родну равноправност и социјална питања посетила је данас Геронтолошки центар у Обреновцу, где је у склопу обележавања Међународног дана старијих особа, за све станаре ове установе организован културно – уметнички програм.

У оквиру обележавања Међународног дана старих још једна група обреновачких пензионера отпутовала је на дводневни бесплатан излет у Голубац. На ово путовање испратио их је Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац, који им је овом приликом пожелео леп провод и честитао Међународни дан старих.

Зоран Суботић, директор Геронтолошког центра Обреновац је изјавио да је месец октобар месец солидарности са старима.

– Доста је старог становништва, упућено на неки вид помоћи и ово је прилика да на неки начин све надлежне институције, сви појединци који воде рачуна, нарочито деца која су мало заборавила на своје родитеље и старе пријатеље да се посвете томе и да воде рачуна и бригу о својим старим – рекао је Суботић и најавио разноврстан културни и забавни програм за најстарије суграђане.