Током летње сезоне на многобројним локацијама у граду, изведени су радови на изградњи и реконструкцији топловодне мреже. Примарна мрежа система топловода у дужини од 400 метара у Улици Вука Караџића потпуно је реконструисана. Данас је ову улицу посетио и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

У овом делу града, екипе Јавног комуналног предузећа ”Топловод” у претходној грејној сезони, бележили су већи број кварова.

– Овај цевовод је најзначајнији у граду, пречника је 400 милиметара и као такав топлотну енергију испоручује у централни део града, али и у најзначајније институције Дом здравља, школу и вртић, али и у домаћинства која су на овој локацији – рекао је директор Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Борис Ивковић.

Станојевић је нагласио да су радови на реконструкцији система топловода завршени, те да су започете хладне пробе.

– У наредном периоду радници ће радити на уређењу самог терена, где су извођени радови, како би овај део града био враћен у пређашње стање – рекао је Станојевић.

Истовремено се обављају радови и на проширењу топловодне мреже у насељу Дудови, а нови корисници у овом делу града требало би да буду прикључени на мрежу топловода предстојеће грејне сезоне.