Након вашарске манифестације у Обреновцу, службе Јавног комуналног предузећа ”Обреновац”, изашле су на терен и уз ангажовану механизацију почистили смеће и опрали градске улице. На овим пословима радило је 30 радника са две цистерне и једном чистилицом. Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић на терену је посетио дежурне службе Јавног комуналног предузећа.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин нагласио је, да је пракса да већ наредни дан, након вашарских манифестација улице Обреновца и све зелене површине буду чисте.

– Комуналне службе већ од 23 сата почињу са чишћењем улица, чека се да се сви повуку из главне улице, како би исту очистили. Такође, очистиће се и Улица Мајора Тепавца, а након тога и Вашариште – рекао је Марошанин.

Станојевић је нагласио, да је овогодишњи Крстовдански вашар у Обреновцу посетио велики број људи, а како исиче посао који обављају службе Јавног комуналног предузећа након вашарске манифестације, веома је захтеван, те се очекује да се наредне године осмилси модел који би дежурним екипама радника ЈКП-а олакшао посао чишћења улица и јавних зелених површина.

– Чињеница је да је рад ноћу изазован и захтеван. Међутим, заједно са Јавним комуналним предузећем одужићемо се радницима, тако што ћемо поводом обележавања 70 година од оснивања овог предузећа, за раднике припремити јубиларне награде у висини од 10.000,00 динара како бисмо их стимулисали и на неки начин им се одужили за одржавање хигијене нашег града – навео је Станојевић.