У Авантура парку у излетишту ”Забран” отворени су нови садржаји за децу.Секретаријат за заштиту животне средине на иницијативу Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине, донирао је средства за изградњу трамболине, терена за мини голфа и тјубинг стазе.  У присуству председника Градске општине Обреновац Милоша Станојевића и његових сарадника отворени су нови садржаји за посетиоце Авантура парка.

Коришћење садржаја Авантура парка и даље ће бити бесплатно за све посетиоце.

– Ово је сјајна прилика, да грађани изађу у природу, да деца слободно време проведу на овако дивном месту, природном окружењу. Велику захвалност дугујемо Секретаријату за заштиту животне средине, који нам је пружио подршку у реализацији свих наших идеја и иницијатива, од почетка изградње Авантура парка до данас – рекао је директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић.

Станојевић је овом приликом подсетио да је Авантура парк у излетишту Забран јединствен у Србији, јер су садржаји које овај парк нуди посетиоцима бесплатни сваког дана.

– На нама је да овај простор сачувамо за децу, која ће имати прилику да квалитетно проводе своје слободно време. Наиме, физичка активност за наше најмлађе је веома важна, као и  одвајање од екрана, рачунара и мобилних телефона и отварање нових прилика за међусобна дружења и провођење времена на отвореном, у здравој животној средини – навео је Станојевић.