Национална служба за запошљавање ове године је доделила признања својим партнерима, компанијама, организацијама и локалним самоуправама које су дале највећи допринос у запошљавању у 2012. години. Овогодишњи лауреат је Градска општина Обреновац, али и још два града, четири предузећа и једна невладина организација.

У име општине Обреновац награду је примио председник општине Мирослав Чучковић. Том приликом је нагласио:

– Желим да се захвалим службеницима филијале Националне службе за запошљавање у Обреновцу. Ми смо ове године направили низ акција и на разне начине покушали и запослили наше суграђане. Ја позивам све вас да ове мере које спроводи општина Обреновац примените и ви у својим градовма и општинама и на тај начин преузмемо део одговорности и идемо као друштво путем напретка – рекао је Чучковић.

Директор Националне службе за запошљавање Дејан Јовановић истакао је да се служба у протеклој години својски трудила да, у овом јако тешком времену за Србију, запосли што више људи.

– Највећи проблем са којим се ми сусрећемо је тај што око једна трећина људи на евиденцији у нашој земљи нема завршено средње образовање, а око 80.000 нема завршену ни основну школу. Ово је велики изазов и за Владу и за све нас. Овогодишњи добитници признања, а ту нарочито мислим на локалне самоуправе, су пронашли моделе како да ове и овакве проблеме превазиђу и ова награда је подстрек да се у будућности боље ради, а мотив за друге да они буду лауреати следеће године – рекао је Јовановић.

Овом приликом додељена су признања и за најбоље филијале у Србији. За подручје града Београда награда је отишла филијали у Младеновцу.

{youtube}DUT5MF4vh6A{/youtube}