Објекат некадашње млечне хале у оквиру старе зелене пијаце данас је срушен. Простор где се некада налазила млечна хала постаће део нове улице.  Данас је радове обишао председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Грађевински радови на реконсрукцији старе зелене пијаце почели су 2. јула текуће године, а тезге са ове пијаце су привремено, док трају радови, смештене на нову локацију, у непосредној близини робне пијаце.

–  У разговору са извођачима радова добили смо информацију да ће се током наредне недеље, радити на припремању тла за изливање темељне плоче.  Наиме, градимо нову савремену зелену пијацу за будуће генерације – навео је Станојевић.

Он је овом приликом нагласио, да зелена пијаца на новој локацији ради сваког дана, те да су продавци и купци задовољни условима новог уређеног простора.

Упоредо са изградњом нове саобраћајнице у овом делу града, радиће се и на изградњи подземних инсталација.

– Изградиће се кишна, водоводна мрежа, као и канализацоиона мрежа, такође и подземна гаража. Радови се одвијају према утврђеном плану и очекујемо да и даље радови буду реализовани у задатим роковима – рекао је директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац”  Милан Марошанин.