У оквиру пројекта ”Школски спорт” у спорсткој хали Спорско-културног центра ”Обреновац”, почела су школска такмичења у одбојци, а најављено је да ће ове спорстке активности  трајати до 29. септембра.

Ученичке екипе обреновачких школа, у оквиру програма ”Школски спорт” узеће учешће у такмичењима у 4 спорта, а овај пројекат спроводи Београдска асоцијација за школски спорт у сарадњи са локалним самоуправама.

– Учешће у такмичењу у одбојци узеће 9 основних и 3 средње школе из Обреновца, такмичиће се преко 300 дечака и девојчица. До краја првог полугодишта организоваће се и такмичења у кошарци, док ће у другом полугодишту ове школске године бити организована такмичења у малом фудбалу, као и манифестација Мала школска олимпијада – рекао је председник Комсије за спорт општине Обреновац Игор Вјетровић.

Он је нагласио, да овај програм значи деци која се такмиче, будући да су у највећем броју то деца која се иначе баве спортом, па имају шансу да се опробају и у неким спортским дисциплинама у којима нису раније .

Пројекат ”Школски спорт” спроводи се већ десетак година уназад, а како наводи наставник физичког васпитања Владан Васиљевић, овакви пројекти помажу да деца заволе спорт, да се укључе у спортке активности и да буду здравија.