Ђаци првог разреда основних школа у Баричу и Пироману данас су имали прилику да се друже са Пажљивком и науче како да се безбедно понашају у саобраћају. Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Градском општином Обреновац, Комисијом за безбедност у саобраћају општине Обреновац и саобраћајном полицијом спроводе акције којима кроз анимацију и игру, децу уче о безбедном учествовању у саобраћају. Догађају је  присуствовао председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима, као и представници Агенције за безбедност саобраћаја и представници Канцеларије за младе општине Обреновац.

Агенција за безбедност саобраћаја овом приликом поклонила је обреновачким школама полигон који ће бити од велике помоћи деци приликом усвајања основних саобраћајних правила.

– Ових дана започињемо кампању Пажљивко за ову школску годину. Током школске године, сваке недеље обићи ћемо једну до две општине, Пажљивко ће разговарати са децом.  У новембру деца ће добити и примерке књиге ”Пажљивкова правила у саобраћају” из којих ће научити како да буду безбедни у саобраћају – навео је директор Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић.

Овогодишња кампања Агенције за безбедност саобраћаја отпочела је у школама које се налазе у непосредној близини фреквентних саобраћајница.

– Чињеница је да смо обележили зоне школа, међутим важно је са децом разговарати о свим саобраћајним правилима, како би постигли виши ниво безбедности свих учесника у саобраћају. На полигону који смо добили овом приликом, о саобраћајним правилима учиће наши предшколци и ученици основних школа  – рекао је Станојевић.