Од 15. септембра власници нелегално изграђених објеката могу поднети пријаве за прикључивање објеката на комуналну инфраструктуру. Рок за подношење пријава је 15. октобар текуће године, а службеници Градске општине Обреновац пружиће потребну помоћ и подршку грађанима који буду имали додатна питања у вези са начинима подношења затева и то сваког радног дана од 7.30 до 20.00 сати.

До сада је захтев за прикључење на струју, воду, грејање, канализацију и гас поднело више од 40 власника нелегалних објеката са територије општине Обреновац.

Грађани могу поднети пријаве за прикључење нелегално изграђених објеката на комуналну инфраструктуру у згради општине, некадашњој згради Посавине, као и у месним заједницама Барич, Дражевац, Звечка, Стублине, Грабовац, Скела и Уровци.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом позвао је све грађане, власнике објеката који нису прикључени на комуналну инфаструктуру, да поднесу пријаве за прикључење објеката на постојећу комуналну инфаструктуру.

– Све информације грађани могу добити на пулту у згради општине, на сајту општине, као и на сајту Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Секретари месних заједница такође задужени су да помогну грађанима приликом аплицирања – навео је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

У уптству о начину подношења пријава за прикључење објеката на комуналну инфраструктуру, које се може преузети у згради Градске општине Обреновац, као и са сајта општине Обреновац и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, детаљно је објашњено на који начин се подносе пријаве.