Агенција за европске интеграције и сарадњу са удружењима је ове године по трећи пут организовала доделу признања “Звезде Београда” удружењима за најбоље пројекте финансиранe из буџета града Београда током 2012. године. Посебно дизајнирану статуу добило је и удружење из Обреновца “Снага оптимизма”. 

Горан Шеховић, заменик директора Агенције за европске интеграције и сарадњу са удружењима, истакао је да је циљ ове акције да се додатно афирмише партнерство града Београда и удружења и приближе активности цивилног сектора јавности. 

– Ово је један симболичан гест пажње за уложени труд које су организације цивилног друштва уложиле у развојним процесима града и пружиле партнерство и подршку напорима ресорних секретаријата у оним областима у којима оне делују – рекао је Шеховић.  

Удружење “Снага оптимизма” понело је признање “Звезде Београда” за пројекат “Сто лица столица”, који је реализован током летњег распуста у Библиотеци “Влада Аксентијевић” у Обреновцу, а који је током ове године финансирао Секретаријат за спорт и омладину.

– Драго ми  је што смо током протекле године, у којој смо се сусрели са јако пуно проблема, сви заједно показали изузетну вољу и труд и на прави начин испунили наше циљеве и задатке – поручио је Немања Радовић, помоћник секретара за спорт и омладину.

{youtube}sSt2L0tsiA8{/youtube}