Пољопривредници из Обреновца ове године на конкурсима Секретаријата за пољопривреду града Београда, добили су субвенције у вредности од милион динара. Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић и градски секретар за пољопривреду Саво Павичић разговарали су са пољопривредницима из месне заједнице Орашац, који су аплицирањем на конкурсима остварили право на субвенције у виду трактора и прикључних машина.

Пољпоривредници са територије општине Обреновац ове године остварили су право на 129 субвенција.

– Ове године пољопривредници из Обреновца остварили су право на већи износ средстава, 40 милиона дошло је у Обреновац, 9 трактора,  прикључних машина, 24 јунице, око 200 оваца, 4 пластеника, а 48  пчелара који су конкурисали добили су преко 200 кошница, опреме и слично – навео је Павичић.

Станојевић је овом приликом нагласио, да Градска општина Обреновац акценат ставља на развој пољопривреде на подручју општине.

– Имамо изузетно добру и коректну сарадњу са Секретаријатом за пољопривреду. Ова година, што се тиче субвенција за пољопривреднике општине Обреновац је рекордна, наиме у Обреновац смо довезли 9 нових трактора и чак 55 нових прикључних машина, а укупан број овогодишњих субвенција за наше пољопривреднике је 129. Међутим, уколико се вратимо годину дана уназад, приметићемо да је ситуација била другачија, имали смо само једног пољопривредника који је конкурисао за субвенције и то када је у питању сточарска производња. Ове године, 12 пољопривредника конкурисало је за овакве убвенције. Наиме, у протеклом периоду одлазили смо на терен, разговарали са нашим пољопривредницима, како бисмо представили програме намењене пољопривредним произвођачима, начине на које могу конкурисати и остварити право на субвенције, а све са циљем унапређења производње – рекао је Станојевић.

Он је такође истакао да пољопривредни произвођачи са територије општине Обреновац , све информације о програмима субвенција и конкурсима намењеним пољопривредницима, могу добити у Канцеларији за пољопривреду општине Обреновац.