Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац  организовала је акцију поделе заштитне опреме обреновачким бициклистима. Овом приликом бицикисти су добили кациге, светла и рефлектујуће прслуке.

Председник Комсије за безбедност у саобраћају општине Обреновац Иван Стојић истакао је да се ова акција организују у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај и да је основни циљ истих повећање нивоа безбедности свих учесника у саобраћају.

– Посебан акценат у овој акцији ставили смо на наше најмлађе учеснике. Они тек почињу да возе бицикле, те је потребно да их едукујемо о саобраћајним правилима – рекао је Стојић.

Он је овом приликом говорио и о акцији поделе бесплатних дечијих ауто седишта за свако дете са територије општине Обреновац.

– Позвао бих родитеље чија су деца рођена после 1.12.2022. године, да поднесу пријаву за доделу ауто седишта. У наредном периоду поред ове акције спроводићемо и акције којима ћемо показати бригу и о првацима, наиме спроводићемо едукације, организоваћемо Пажљивкове представе, радићемо све што је потребно, како бисмо свим учесницима у саобраћају показали како да се одговорно понашају, што је  наш главни циљ – поручио је Стојић.

Све детаљне информације у вези са јавним позивом за доделу бесплатних дечијих ауто седишта могу се пронаћи на сајту градске општине Обреновац.