У издвојеном одељењу у Баљевцу, ове школске године, први разред уписао је један ученик. Укупан број ученика у  овом комбинованом одељењу је 8, а првог дана школе ученике су посетили представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Школа у Баљевцу једна је од најстаријих на територији Градске општине Обреновац. Протекли летњи распуст искоришћен је за радове на реновирању две просторије како би деци боравак у овој школи био пријатнији.

Директорка Основне школе ”Дражевац” Гордана Вујачић напомиње да ће у једној реновираној учионици бити извођена настава, док ће се друга просторија користити као фискултурна сала.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом пожелео је срећан почетак нове школске године ученицима ове школе.

– Приоритети општинске власти односе се на усклађивање услова живота у граду и селу. Наиме, ради се на успостављању једнаких услова свакодневног живота у градским и сеоским срединама. С тим у вези, школе у сеоским месним заједницама једнако су нам важне као и градске, те смо из тог разлога данас, првог дана школе, посетили школу у Баљевцу. Децу након 1. септембра очекују дани учења, упознавања са учитељицом и другарима, међутим најважније од свега поменутог јесте да из ове школе изађу као добри људи који ће у будућности развијати своја села, општине и градове – навео је Станојевић.

Он је такође подсетио да је Град Београд поред бесплатних уџбеника за ученике, обезбедио и бесплатан боравак деце у вртићима.